Általános információk


Számla létrehozásához szükséges, hogy a kibocsájtó adatai ki legyenek töltve a Beállítások \ Cég adatok menüpont alatt valamint szükséges, hogy legalább egy pénznem rögzítve legyen a Törzsadatok \ Pénznemek alatt és egy sorszám is szükséges amit a Törzsadatok \ Sorszámok menüpont alatt van mód rögzíteni.


Alapértelmezettként kiválasztott Törzsadatok \ Sorszámok automatikusan kiválasztásra kerül az Új számla rögzítése menüpontra kattintást követően. Amennyiben nincs alapértelmezett Törzsadatok \ Sorszámok meghatározva az elsőnek rögzített Sorszám kerül kiválasztásra.


Rögzítés folyamat során az oldalon folyamatosan megjelenik tájékoztatásképpen a lehetséges sorszám azonban fontos megjegyezni, hogy több felhasználó esetén ez nem feltétlenül lesz azonos a végleges sorszámmal!


Az Új számla rögzítése menüpont megnevezése kiegészül egy fejjel lefelé fordított háromszöggel (▾) mely jelöli, hogy a menüpont fölé mozgatott egérrel gyorsan kiválasztható, hogy melyik sorszámra kívánunk számlát létrehozni.


Amennyiben a számla rögzítés oldala megnyitásra került a véletlen elhagyás ellen egy figyelmeztető ablak jelenik meg, mely biztosítja, hogy véletlenül se tudjanak a rögzített információk elveszni.


Partnerek


A kiállítási folyamat során bármely új, de még nem rögzített partnerre is van lehetőség számlát kiállítani, ilyenkor a rendszer automatikusan tárolja az adatokat, hogy a későbbiekben ezt már csak ki kelljen választani a rögzítési folyamatban. Amennyiben már van partner lista akkor prediktív bevitel során legalább 2 karakter megadását követően a rendszer felajánlja a lehetséges partnerek listáját.


Abban az esetben, ha nem választja ki a partnert és kitölti a partner adatokat a rendszer ellenőrzést végez, hogy a megadott partner névvel található-e már, ha igen akkor nem kerül rögzítésre.


Partner postázási (értesítési/levelezési) címe alapértelmezetten azonos a székhely adatokkal melyekre a számla kiállításra kerül, amennyiben ezt módosítani kívánjuk abban az esetben a boríték ikonra szükséges kattintani s az így megjelenő további beviteli mezőkben megadhatók a postázási adatok.