Alap adatok


Új tétel rögzítése érdekében a Termékek, szolgáltatások rész alatt bármely beviteli mezőbe kattintva egy üres új sor jelenik meg, ezeket a mezőket kitöltve van lehetőség új tételt rögzíteni a kiállítandó számlára.

Tétel törlése: a törölni kívánt tétel sor fölé kell mozgatni az egeret és az így sor elején megjelenő kuka  ikonra történő kattintással van lehetőség azt eltávolítani.

Tétel sor kitöltése során új, még nem rögzített adatokat a rendszer a számla kép kiállítás során a Törzsadatok \ Termékek alatt rögzíti, hogy a későbbiekben csak kiválasztani kelljen. 


Amennyiben egy tétel már rögzítésre került korábban akkor a megnevezés mezőben legalább két karakter beírását követően prediktív bevitel formájában felajánlja a lehetséges termékek listáját. A terméknél tárolt adatszolgáltatási adatok is átemelésre kerülnek az alap adatok mellett.

Ha korábban rögzítésre került az EAN kód egy termékhez a megnevezés mezőben megadva egyből kitöltésre kerülnek az adatok így vonalkód olvasók használata is támogatott.


Áfakulcs mezőben a kulcs értéket kell megadni ami vagy szám vagy a magyar előírásoknak megfelelő rövidítést kell alkalmazni így valós értékek lehetnek pl. 0, 27 vagy AAM természetesen ettől eltérő értékeket is elfogad a rendszer. A számlázó rendszer automatikusan csoportosítja a sortételeket áfacsoportok szerint. Ez vizuálisan is megjelenik a rögzítési folyamat során a sortételek alatt.


Mennyiség és nettó egységár mezőbe csak egész számok írhatók, negatív számok beírásához a mínusz (-) jelet kell megnyomni a billentyűzeten, ilyenkor megjelenik a negatív előjel a mezőben, az előjel kikapcsolásához a pozitív (+) jelet kel megnyomni így a negatív előjel eltűnik.


Megjegyzés rögzítése érdekében a megnevezés mögött található jegyzet füzet ikonra kell kattintani s az így megjelent további beviteli mezőbe lehet írni. Ez a mező automatikusan kitöltésre kerül. Amennyiben már rögzített tétel került kiválasztásra amely a Törzsadatok \ Termékek alatt felvitt értékek közül átveszi a VTSZ, EAN és megjegyzés mezők értékét.


Termékdíj adatok

Termékdíj információ rögzítéséhez a terméksorban megjelenő újrahasznosítás  ikonra kattintva van lehetőség. A rögzített adatok számát az ikonon megjelenő  szám jelöli. Hiba esetén az ikon és a szám ispiros színűre vált.


Egyéb adatok


Egyéb adatok első sorban a NAV Online Számla adatszolgáltatás miatt szükséges információk a fogaskerék  ikonra kattintva érhető el. A rögzített adatok számát az ikon megjelenő zám jelöli. Hiba esetén az ikon és a szám ispiros színűre vált.